Vi söker en kökschef och kock som leder ett kombinerat skol- och konferenskök. Du måste uppskatta variationen och kreativiteten i att servera måltider året runt, både som skolrestaurang och till konferens- och hotellverksamhet. Som kökschef finns det spännande möjligheter att utveckla verksamheten på flera plan, gärna med dragning åt att kunna servera mer lokalproducerad och hållbar mat.
Om tjänsten
Som kökschef kommer du att ha övergripande ansvar för kökets drift, personal och budget. Dina arbetsområden kommer, utöver matlagning, att omfatta:
Tjänsten är ungefär fördelad med lika delar mellan arbetsledning/administration och matlagning.
Tjänsten innebär ett samarbete med skolans övriga avdelningsledare.
Anställningsform: Tillsvidaretjänst med 6 månader provanställning
Helgtjänstgöring + kvällar förekommer.
Tillträde: Hösten 2025
Vilka vi är
Nordiska Folkhögskolan är en folkhögskola som sedan 1947 välkomnat deltagare från Norden och världen till Kungälv. Skolan ligger i naturskön och historisk miljö och erbjuder vuxenutbildning med inriktning på kultur och behörighetsgivande ämnen. På skolan är det ca 200 studerande och 40 i personalen. Skolan driver också ett internat samt en konferensverksamhet med B&B. Vi har ett stort och modernt kök med ett engagerat och internationellt team i köket. Vår matsal har plats för 150 personer, där vi serverar frukost, lunch och middag de flesta av veckans dagar.
Köket är en central och uppskattad del av skolans verksamhet och förutom den ordinarie kökspersonalen på 6 personer deltar också skolans deltagare i disk och städning.
Nordiska Folkhögskolan är en arbetsplats där det finns goda möjligheter att själv påverka sin arbetssituation, vi vill att det ska vara roligt att gå till jobbet!
Vem du kan vara
Krav för tjänsten är att du har minst 3-årig kockutbildning eller motsvarande samt att du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du bör ha flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete i ledande funktion, med personal- och resultatansvar.
Du ska ha ett stort och genuint intresse för mat, organisationsutveckling och hållbarhet och inte minst att leda andra människor på ett varmt och tryggt sätt.
Efter ansökan
Rekrytering sker löpande, så var snabb med din ansökan om du är intresserad. Vi går noga igenom alla svar och kallar de vi tycker är lämpliga till samtal.