Arbetsbeskrivning
Memorio AB som driver konferens- och festanläggningarna van der Nootska Palatset, Cedergrenska Tornet och Stora Brännbo-konferens och hotell . Memorio ansvar också för catering till konferens och fest, t.ex. till 7As anläggningar i Posthuset och Odenplan samt maten som serveras på Soppteatern på Stockholms Stadsteater och på Lilla Klara.
Vill du vara med och sätta Stockholms kanske mest gömda pärla på kartan?
Vi söker en köksmästare som tillsammans med oss vill skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster i Danderyds mest unika landmärke – det historiska Cedergrenska Tornet.
Cedergrenska tornet i Danderyd tog över 100 år att färdigställa och bär på en spektakulär och säregen historia. Under de senaste åren har tornet utvecklats till en exklusiv konferens- och festvåningsanläggning där vi arrangerar bröllop, minnesstunder, födelsedagsfester, konferenser, företagsevent och andra oförglömliga tillställningar.
Sedan 1 november 2022 är Tornet en del av Teser Group – en växande koncern som driver och utvecklar kvalitativa restauranger, caféer och mötesplatser inom både offentlig och privat sektor.
Du blir anställd av Memorio AB, ett dotterbolag inom Teser Group, som är specialiserat på att iscensätta minnesvärda upplevelser med särskild tonvikt på festvåningar och konferens. Tjänsten innebär att du arbetar cirka 70 procent som köksmästare på Cedergrenska Tornet, och cirka 30 procent som kock på Memorios övriga anläggningar, främst Van der Nootska Palatset på Södermalm, 7A Posthuset i centrala Stockholm, samt andra enheter inom bolaget vid behov. Arbetet på Tornet sker främst på helger, medan arbete på övriga enheter huvudsakligen är förlagt till vardagar.
Arbetsuppgifter
Som köksmästare på Cedergrenska Tornet är du både operativ och kreativt ansvarig för köket. Du arbetar själv i köket och driver utvecklingen av menyer och matkoncept – från idé till uppläggning. Du brinner för matlagning med känsla och kvalitet och har ett skarpt öga för detaljer. Dina rätter ska inte bara smaka utsökt – de ska även vara visuellt iögonfallande.
Utöver det praktiska köksarbetet ansvarar du för köksekonomi, inköp, lagerhållning och inventering. Du arbetar nära platschefen och är en central del i verksamhetens utveckling. På våra andra anläggningar ingår du i köksteamet som kock vid event, konferenser och minnesstunder – och bidrar med din erfarenhet till helheten.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
•
relevant utbildning inom kök
•
minst fem års dokumenterad erfarenhet från festvåningskök
•
tidigare erfarenhet som köksmästare eller i annan arbetsledande roll
•
vana från festvåningsverksamhet såsom bröllop, minnesstunder och representativa tillställningar
•
förmåga att skapa klassiska svenska festmåltider med fransk elegans och modern finess
•
en stark känsla för smak, form och presentation – maten ska vara en upplevelse för både öga och gom
•
meriterande med erfarenhet av vegetariska rätter
Anställningsvillkor
•
tillsvidareanställning på heltid
•
anställning via Memorio AB
•
årsarbetstidsavtal tillämpas – vilket ger flexibilitet över året
•
tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse
•
provanställning om sex månader tillämpas
•
arbetstiderna varierar: helgarbete främst på Tornet, vardagar på andra enheter
Ansökan
Skicka in din ansökan senast 15 augusti. Vi gör urval löpande – vänta inte, vi ser fram emot att höra från dig!
Kontakt
Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att höra av dig:
Simon Fridholm
Platschef, Cedergrenska Tornet
[email protected]
Om Memorio AB
Förutom Cedergrenska Tornet driver Memorio AB flera unika anläggningar för festvåning och konferens. Bland dessa finns Van der Nootska Palatset på Södermalm, 7A Posthuset och 7A Odenplan i centrala Stockholm. Memorio ansvarar även för verksamheten på Soppteatern vid Kulturhuset Stockholms Stadsteater och sedan förra året är även konferens- och hotellverksamheten på Stora Brännbo i Sigtuna en del av Memorio.