Installera Ledigajobb.se för snabb åtkomst! Vill du snabbt hitta tillbaka till Ledigajobb.se?
Du är offline.
Försök igen.
Köksmästare på Restaurang Sjökanten
Skicka ansökan 83 dagar kvar
Kock Köksmästare
83 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Inledning

Efter 17 år skall vår nuvarande köksmästare gå vidare och vi söker nu efter en ny köksmästare som vill bli en viktig nyckel person på Restaurang Sjökanten och i företaget på Kronocamping. 

Som köksmästare spelar du en central roll i att skapa och utveckla Sjökantens varierande menyer. Ditt uppdrag är att leverera mat efter variation av säsonger i högsta kvalité till våra gäster. Vi erbjuder ett brett spektrum av öppettider för både event, konferens, och privata gäster i vår restaurang. Det innebär att vår verksamhet alltid är i full rörelse och kräver ofta snabbt tempo.

I rollen som Köksmästare kommer du att ha det övergripande ansvaret för kökets verksamhet. Du kommer leda köksteamet och samarbetar nära med våra övriga avdelningar. För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du är välorganiserad och strukturerad.

Vi arbetar utifrån ledarskapsprinciper som att vara förebild, visa vägen, involvera och engagera samt leverera resultat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter Köksmästare

  •  Du kommer att leda och fördela arbete bland kökspersonalen, inklusive schemaläggning, personalplanering samt säkerställa kvalitet i arbetet.
  • Ansvar för att utveckla befintliga och planera menyer för att säkerställa variation och kvalitet.
  • Ansvarar för att maten som serveras håller hög kvalitet och uppfyller gästernas förväntningar.
  • Ekonomiskt ansvar för köksverksamheten, budgetering, kostnadskontroll samt lönsamhetsanalyser.
  • Ansvar för inventering av matvaror, inköp av råvaror samt säkerställa hög standard av livsmedelshygien.
  • Hållbarhetsutveckling enligt företagets miljömål samt säkerställa att samtliga av företagets framtagna policys följs.

Kvalikationer

  • Vi tror att du är en matkreatör som älskar att arbeta praktiskt samtidigt som du har förmågan att leda och utveckla ett köksteam.
  • Ett starkt gästfokus och en positiv inställning ser du alltid möjligheter och är redo att hitta innovativa lösningar.
  • Du är ansvarsfull, strukturerad och ödmjuk i ditt arbete, och du uppmuntrar till samarbete och engagemang bland dina kollegor.

Förkunskapskrav/Utbildning

  • Du har många års erfarenhet från storkök, gärna kopplat till event- och konferensverksamhet. 
  • Förståelse för köksekonomi och de miljö- och hälsolagar som gäller för verksamheten.

Meriterande Det är meriterande om du relevant utbildning inom området samt erfarenhet från liknande befattningar

Anställningsform Från och med 1/1 2026 och tjänsten börjar med provanställning enligt ök. 

Arbetstider Heltid, varierande arbetstider såväl vardag som helg.

Löner och förmåner Fast månadslön, 37 000-41 000 kr och lönen sätts efter erfarenhet och kompetens. Vi har årsarbetstid vilket innebär att vi arbetar mer när det är högsäsong och vi arbetar mindre när det är lugnare perioder. Vi har kollektivavtal med  Hotell- och Restaruangfacket (HRF)

Vi har friskvårdsbidrag på 2500 kr/år, samt rabatter inom tex Firstcamps övriga anläggningar.

Mer info

Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Uppdragsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-09-08
Antal platser 1
Hemsida Länk