Installera Ledigajobb.se för snabb åtkomst! Vill du snabbt hitta tillbaka till Ledigajobb.se?
Du är offline.
Försök igen.

Arbetsbeskrivning

Vill du leda en engagerad arbetsgrupp och driva utvecklingen av måltider för våra yngsta invånare? Hos oss får du möjlighet att kombinera operativt chefskap med utvecklingsarbete inom hållbara måltider, digitala verktyg och framtidens kostorganisation. Du får vara med på en spännande resa där kommunen växer och nya förskolor planeras – och där din struktur, trygghet och förmåga att samarbeta blir avgörande för att lyckas. Du ingår i ledningsgruppen för kostverksamheten som består av dina kollegor som är enhetschefer för andra områden inom kostverksamheten, måltidsutvecklare och verksamhetschef kost. Som enhetschef får du stöttning av dina kollegor, stödfunktioner och din chef för bästa förutsättningarna för att leda verksamheten du är chef för. Arbetsgruppen inom området förskolan består idag av 15 medarbetare. Köken/enheterna inom förskolan är fördelade på 4 enheter i nuläget, men kommer att bli fler kommande år då nya förskolor byggs inom kommunen och kostverksamheten kommer att bemanna dem. Arbetsgruppen består av köksbiträden och kockar. Det finns en hög digital mognad då gruppen arbetar utifrån vårt kostdatasystem.  Inom kostverksamheten arbetar vi mycket med den hållbara måltiden, vilket innebär att sänka klimatpåverkan i våra måltider samt svinnet. I arbetet med svinnet har kommunen utvecklat en svinnvåg tillsammans med It, som haft stor framgång och varit ett sätt att samla data kring svinnet. Dialog med förskolan sker i hög utsträckning, då verksamheten arbetar för hög kvalité på levererade tjänster och nöjda gäster. Genom dagliga kontakter och matråd säkerställd det. Den största enheten inom området är Storängens produktionskök som levererar ca 1200–1300 portioner varje vardag till förskolorna inom kommunen. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill ta ansvar för en viktig del av våra barns vardag måltiderna inom förskolan. Som enhetschef inom kost leder du ett engagerat team av kockar och köksbiträden som varje dag gör skillnad för våra yngsta gäster. Dina vardagliga uppgifter består av: • Planera, organisera och utforma enhetens uppdrag. • Ansvara för verkställandet av nämndens mål inom fastställda ekonomiska ramar. • Vara chef och ledare för medarbetarna inom enheten. • Leda och styra enhetens medarbetare, utveckla och ställa om, ta tillvara det goda och inspirera till ständiga förbättringar. Förvaltningen arbetar utifrån tillitsbaserad ledning och styrning. • Verka för ett kännetecknande av resurshushållning, flexibilitet och tydlighet. • Ansvara för spridning av relevant information till samtlig personal inom enheten. • Ansvara för uppföljning/utvärdering/redovisning av enhetens resultat/kvalitet enligt förvaltningens anvisningar. • Arbeta för att samarbete sker med övriga inom förvaltningen, men också när så behövs, med andra kommunala förvaltningar, myndigheter samt annan huvudman. • Ansvara för enhetens budget och ansvara för att den löpande redovisningen och uppföljningen sker utifrån anvisningar. • Personal- och arbetsmiljöansvar inom sitt område, utifrån synsättet i Karlskoga kommuns organisation, samverkansavtal samt övriga policyprogram. Se vidare arbetsmiljödelegationen. • Driva arbetsmiljöarbete som bidrar till delaktighet och inflytande, ökad hälsa, minskade sjukskrivningar och kortare rehabiliteringstider. • Driva utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet. KVALIFIKATIONER För att rollen ska passa dig vill vi att du som person är STRUKTURERAD, både i det dagliga arbetet och i det långsiktiga utvecklingsarbetet. Du ska kunna hålla ihop ekonomi, personal, verksamhet och kvalitetsarbete på ett tydligt sätt. Vidare ser vi att du är en TRYGG och stabil ledare med förmåga att skapa lugn, tydlighet och tillit i arbetsgruppen. Då vi arbetar aktivt med digitala verktyg, kostdatasystem och uppföljningar behöver därför ha en god ANALYTISK FÖRMÅGA och ett intresse för det. Det innebär att kunna dra slutsatser, prioritera insatser och koppla vardagens arbete till verksamhetens mål. Slutligen ser vi att du är SAMARBETSORIENTERAD och har ett tillitsfullt samspel med andra yrkesroller och funktioner är avgörande för att skapa hög kvalitet och nöjda gäster. Du ser vikten av delaktighet och utvecklar verksamheten genom dialog och gemensamt lärande. För att passa in i rollen krävs även: • Flera års erfarenhet från livsmedelsbranschen • Tidigare ledarerfarenhet • Erfarenhet av personalhantering • Datorvana ÖVRIGT Urvalsarbetet sker löpande. Karlskoga kommun ingår i finskt förvaltningsområde och har därmed ett ansvar för att värna om det finska språkets ställning. Det innebär bland annat att vi ska erbjuda förskoleverksamhet och äldreomsorg på finska. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Mer info

Anställningsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-05-20
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet Tillsvidare

Sök jobbet

Ansök via arbetsgivarens hemsida

Skicka ansökan

Liknande jobb

Socionom Gruppchef Enhetschef Sjuksköterska Vårdenhetschef Verksamhetschef Vård- och omsorgschef Psykiatrisjuksköterska
29 apr