Område Måltid Jönköping
Vill du leda en verksamhet där måltiden är en viktig del av både vård och vardag? Område måltid söker nu en engagerad och utvecklingsorienterad enhetschef till vår verksamhet i Jönköping. Hos oss får du möjlighet att kombinera ditt ledarskap med ett tydligt samhällsuppdrag – att skapa måltidsglädje och bidra till hälsa och välbefinnande för patienter, medarbetare och besökare. Vi står inför spännande förändringar med nya måltidskoncept och söker dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt tillsammans med ett kompetent och engagerat team.
Rollen som Enhetschef
Du har utbildning på högskolenivå eller mångårig erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete. Det är meriterande med tidigare arbete i chefsposition inom storköks- och/eller restaurangbranschen, men inget krav. I denna rekrytering värderar vi dina ledaregenskaper och kommunikativa förmåga. För oss är det viktigt att maten vi lagar både är en del av vården för patienten och att den skänker glädje under ett restaurangbesök. Vi värderar råvarans kvalitet högt och arbetar med både hög andel ekologiska och svenska produkter.
Vårt erbjudande till dig
Som enhetschef i vår verksamhet erbjuds du varierande arbetsuppgifter i en tydlig ledarroll. Du har ett övergripande ansvar för kundvårdande och administrativa uppgifter, verksamhetens produktion och distribution av såväl patientmåltider som restaurangmat. Vår verksamhet är starkt beroende av en effektiv organisation och du förväntas skapa de bästa lösningarna för att bidra till både kostnadseffektivitet och att vi lever upp till våra kunders höga krav på leveransservice.
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i Jönköping men resor i länet kan förekomma varför körkort är ett krav.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/
Din blivande arbetsplats
Vi älskar mat – att tillreda och servera den. Vi lagar mat till kunder med skiftande behov – patienter, medarbetare, besökare och elever. Köken arbetar enligt Region Jönköpings läns hållbarhetsmål, som omfattar minskat matsvinn och en hållbar produktion. Maten tillagas från grunden och utan onödiga tillsatser. Råvarorna som används är till största delen svenska och ekologiska.
Som enhetschef kommer du att ha personal- och resultatansvar vilket kräver förmåga att leda och motivera personal till en väl fungerande enhet med rätt kompetens hos dina medarbetare. Du ansvarar för produktionen i centralköket som producerar patientkost, restaurangluncher samt produktion till Qulturum/Herrgården och regionens naturbruksskolor. Centralköket producerar också mat till Regionens hus och Rosenlundshuset. Verksamheten ska präglas av nöjda kunder och nöjda medarbetare som levererar en hög och jämn kvalitet på måltider och service. Du ansvarar för att rapportera resultat varje månad och föreslå samt initiera förbättringar.
Område måltid har under några år varit inne i ett stort förändringsarbete som innebär att det har införts ett nytt måltidskoncept på våra sjukhus i Eksjö och Värnamo. Under hösten 2025 så kommer det också att implementeras på Ryhov i Jönköping. För denna tjänst så innebär det att den som vi anställer behöver tycka att förändringsarbete och allt vad de innebär känns utmanande och spännande. Erfarenhet av större förändringsarbeten är meriterande.
Läs om hur Verksamhetsstöd och service hjälper våra kunder, hur vi jobbar med kvalitet som strategi och värnar mänskliga rättigheter med mera
https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/verksamhetsstod-och-service-som-arbetsplats/
Din profil
Som person är du strukturerad, tydlig och ansvarar för att regionens och område måltids kort- och långsiktiga mål inom alla perspektiv eftersträvas och upprätthålls. Du är en förtroendeingivande och närvarande ledare som inkluderar och känner trygghet i eget beslutsfattande. Genom kunnighet, lyhördhet och din kommunikativa förmåga skapar du ett arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och inflytande. Du samarbetar och samverkar för att din verksamhet i sin helhet blir så bra som möjligt, likväl helheten för område måltid och regionen. Du ingår i område måltids ledningsgrupp där du finner stöd och har ett kollegialt samarbete med övriga enhetschefer så väl som verksamhetschef, bitr. verksamhetschef, måltidsutvecklare, HR-partner och controller.
Har du frågor om tjänsten?
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Jennie Ferm, tfn 076-72 34 889.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.
Vår rekryteringsprocess
Sista ansökningsdag är den 25 maj. Välkommen med din ansökan. Intervjuer planeras att genomföras under början av juni.
Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida: https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/