Installera Ledigajobb.se för snabb åtkomst! Vill du snabbt hitta tillbaka till Ledigajobb.se?
Du är offline.
Försök igen.
Fermentering och hållbar produktutveckling
Skicka ansökan 30 dagar kvar
Forskare
30 dagar kvar

Arbetsbeskrivning

Om Millow

Millow utvecklar nästa generations växtbaserade protein via avancerad fermentering och livsmedelsteknik. Vi kombinerar akademisk skärpa med industriell skala för att skapa goda, näringsrika och stabila produkter som fungerar i verklig matlagning.


Uppdraget

Du leder arbetet med att höja näringsvärde, sensorik och hållbarhet i befintligt sortiment samt driver nyutveckling från labb till pilot och produktion. Rollen spänner från hypotes och design av fermenteringsstrategi till validerade resultat i fabrik.


Dina huvudsakliga ansvar:

• Design och optimering av fastfas- och nedsänkt fermentering på cerealier/leguminer med filamentösa svampar; styrning av pH, aw, DO, biomass- och metabolitprofiler, samt skalmässiga överföringar (DoE, kaskad-/fed-batch, CIP/SIP).

• Förlängning av hållbarhet genom process- och receptoptimering, biopreservering, packningsstrategier och challenge-tester.

• Näringsmässig förbättring: protein- och fiberprofil, aminosyrafördelning, antinutritionella faktorer, bioaktivitet och matsmältbarhet.

• Kvalitetssystem och spårbarhet: etablera SOP:er, HACCP/IFS-flöden, provplaner och metodvalidering i utvecklingslab.

Avancerad analys: HPLC/GC-MS/UV-Vis, textur- och reologi, samt multivariat statistik (t.ex. PCA) för processtolkning och shelf-life-modellering.

• Tvärfunktionellt ledarskap med produktion, inköp och sensorik; tekniska underlag till drift och leverantörer.


Din bakgrund – krav

Vi söker en senior profil med dokumenterad spets i fermentering och livsmedelsutveckling. För att lyckas behöver du kunna visa:

• Forskning/industriell utveckling inom fermenterade livsmedel och biopreservering samt erfarenhet av att leda laboratorier för kvalitetssäkring och livsmedelsanalys. 

• Genomförd eller beviljad EU-forskningssatsning inom grön processning, cirkulär bioekonomi eller valorisering av agro-biprodukter till protein-/funktionella applikationer.

• Praktisk PCA/multivariat analys för att utvärdera processeffekter och produktkvalitet. 

• Mycket god engelska i tal och skrift; svenska är plus.


Varför Millow

Du får ett mandat att sätta standarden för fermenteringsdriven produktutveckling i en snabbväxande organisation, med kort väg från idé till lansering och nära samarbete mellan R&D och produktion.


Anställningsvillkor i korthet

• Heltid, 40 h/vecka.

• Tillsvidareanställning.

• Semester enligt svensk lagstiftning och Millows policy.

Mer info

Anställningsform Vanlig anställning
Publicerad 2025-08-11
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Antal platser 1
Varaktighet Tillsvidare
Hemsida Länk