Om tjänsten
ICA Maxi Barkarbystaden söker nu en köksmästare till vår restaurang med ICANDERs Barkarby. Din huvudsakliga uppgift är att ansvara för arbetsledning och planering i köket och säkerställa att drift och rutiner följs i det dagliga arbetet. Med kunniga och engagerade kollegor vid din sida kommer du i rollen som köksmästare med hjälp av restaurangchef att leda teamet till succé genom ett tydligt och prestigelöst ledarskap där du sätter laget före jaget. Observera att ansvaret för bemanning och schemaläggning ligger hos restaurangchefen, vilket ger dig möjlighet att fokusera fullt ut på kökets kvalitet, arbetsflöde och utveckling.
Du får vara med och laga mat till många med en meny som har ICANDERs koncept med husmanskost som utgångspunkt. I rollen som köksmästare behöver du vara närvarande i det operativa arbetet och ha ett helikopterperspektiv över hela köket och produktionen utav matlådor. Du ska ha ett brinnande intresse för att utveckla menyer, matlådor och driva projekt som catering m.m. Du samarbetar såväl med övriga avdelningar i butiken och lyfter fram råvaror och produkter från vårt eget bageri, delikatess, frukt & grönt och färskvaruavdelning.
I rollen som köksmästare tar du ansvar för att rutiner och kvalitetsarbete följs. Du ansvarar för egenkontroll och kalkylering av alla rätter, uppföljning av nyckeltal, svinnhantering och inköp i samråd med restaurangchefen. Du ansvarar även för att skapa hållbara rätter och menyer utifrån säsong och gästernas preferenser. Du har en förmåga att leda och fördela arbetet samt omsätta beslut i handling.
Kvalifikationer
Gedigen erfarenhet av branschen med utbildning och minst 3 års dokumenterad erfarenhet från yrket inom restaurang
Du har minst 2 års erfarenhet av en ledande befattning.
Du är engagerad och har ett prestigelöst förhållningssätt.
Arbetar strukturerat med en förmåga att snabbt skifta fokus när det krävs.
HACCP-baserat egenkontrollarbete är ett krav.
Vad du kan förvänta dig hos oss
Kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund.
Vi erbjuder dig möjligheten att vara en del av ett dedikerat team som delar din passion för mat och service
En arbetsplats i Nationell Toppklass: På ICA Maxi Barkarby jobbar vi tillsammans med över 220 härliga kollegor. Vi är stolta över att vara en arbetsgivare som värnar om våra medarbetares välbefinnande. Vi har en hög arbetsmoral och ett varmt arbetsklimat där vi stöttar varandra.
Satsning på arbetsmiljön: Vi prioriterar vår arbetsmiljö högt och vill se till att våra medarbetare mår bra. Därför erbjuder vi en rad förmåner som friskvård, företagsmassage, gemensam frukost, presenter, högtidsluncher och personalfester.
Utveckling och utbildning: Vi tror på att ständigt utvecklas och förbättras. Därför investerar vi i din utveckling genom utbildningsmöjligheter och coachning.
Om företaget
Maxi ICA Stormarknad Barkarbystaden är Järfällas och en av Sveriges största dagligvarubutiker med ca 220 medarbetare. Varje år omsätter vi ca 800 miljoner och vi är övertygade att nyckeln till vår framgång är att vi ständigt strävar efter att komma närmare våra kunder, ge bästa service och ha ett brett sortiment. Vi har öppet veckans alla dagar med arbetstider mellan 05:00-23:30. Vi jobbar utifrån vårt värdeord GLÖD som står för glada, lyhörda, ödmjuka och drivna.
Omfattning
Anställningsform: Tillsvidare, heltid (vi tillämpar 6 månaders provanställning)
Arbetstider: Vi har öppet när våra kunder vill handla, därav varierar arbetstiderna – dag, kväll & helg.
Start: Enl. övk.
Hur går vår rekryteringsprocess till?
Vi ser fram emot din ansökan via vår karriärssida. Alla steg behöver vara fullbordade, inklusive videodelen. CV kan efterfrågas vid behov. Du som går vidare blir kontaktad för intervju. Vi genomför referenstagning på slutkandidater, och vid anställning krävs ett belastningsregister. Ansök senast 17/8–2025. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tveka inte att höra av dig vid frågor – vi finns här för dig både före och under rekryteringsprocessen.
Välkommen med din ansökan!
Gedigen erfarenhet av branschen med utbildning och minst 3 års dokumenterad erfarenhet från yrket inom restaurang
Du har minst 2 års erfarenhet av en ledande befattning.
Du är engagerad och har ett prestigelöst förhållningssätt.
Arbetar strukturerat med en förmåga att snabbt skifta fokus när det krävs.
HACCP-baserat egenkontrollarbete är ett krav.